Besplatna dostava iznad 53 €!

Carasman na London Spirits Competition 2024

London Spirits Competition 2024: Carasman gin osvaja 3 medalje

Glasoviti London Spirits Competition 2024 je imao rekordan broj sudionika pristiglih iz čak 80 zemalja. Više od 2.000 prijavljenih alkoholnih pića borilo se za titulu najboljih u, a među njima i proizvodi dvadesetak hrvatskih tvrtki. Zagrebački brend Carasman osvojio je dva srebra i jednu broncu što je golem uspjeh za entuzijaste koji su u proizvodnju krenuli prije tek nešto više od godinu dana. Srebrna odličja na prestižnom natjecanju Carasman je osvojio s džinovima Orange Turbo i Jack Herer, a broncu je dobio Blueberry Kush.

Strogi kriteriji  na London spirits competition 2024

Sid Patel, osnivač London Spirit Competitiona, okupio je žiri sastavljen od ponajboljih britanskih barmena, distributera i stručnjaka koji su ocjenjivali prijavljena pića na temelju tri kriterija: kvalitete, vrijednosti koju pružaju u odnosu na cijenu i vizualnog dojma.

„ Svim srcem vjerujemo u to što radimo, ali doista nismo očekivali tako velik uspjeh jer je konkurencija bila nestvarno jaka, a za osvajanje odličja morali smo postići visoke ocjene u svakom od zadanih kriterija. Ovo je naš prvi izlazak izvan granica Hrvatske i tim više smo ponosni na rezultate.“ – kaže Siniša Uštulica, suosnivač Carasmana.

Potražnja za džinovima raste u cijelom svijetu

Među 2.000 pića pristiglih na natjecanje po zastupljenosti prednjači upravo džin s 520 prijavljenih brendova, potom slijede rum i viski te nakon njih tekila, votka, rakije i likeri. Potražnja za džinovima stabilno raste u cijelom svijetu i procjenjuje se na 5% godišnje u narednom desetljeću.

Entuzijastični dvojac iz Carasmana kojeg čine Igor Šeler i Siniša Uštulica imaju razloga za zadovoljstvo postignutim uspjehom, ali i mnogo posla pred sobom jer, osim proizvodnje koju su nakon višegodišnje pripreme uspješno postavili, slijedi zahtjevna faza promocije i jačanja distribucije.

Jedinstvena receptura s terpenima kanabinoida

Carasman u ponudi ima ima pet eklskluzivnih vrsta džina – Orange Turbo, Jack Herer, Blueberry Kush, 10K Jack i Terranino. Svi džinovi u bazičnom pripravku sadrže čak 16 biljnih dodataka koji su podloga za infuziranje terpena iz provjerenih i kvalitetnih sojeva kanabisa. Ova jedinstvena receptura jamči posve nove, očaravajuće okuse i arome koje jednako dobro funkcioniraju kada se džin pije sam, u popularnoj kombinaciji s tonikom ili kao dio raskošnih, višeslojnih koktela. Dodani sastojci terpena prethodno su lišeni svih kanabinoida, tako da uživatelji nisu u opasnosti da osim alkoholne dožive bilo kakvu drugu opijenost.

podjeli

Povezane priče

o konoplji
Priča o konoplji

Konoplja (uzgojena konoplja, lat. Cannabis) je rod biljaka, s jedinom vrstom Cannabis sativa, koja ima 3 podvrste, i pripada porodici konopljovki. Konoplja je jedna od prvih biljaka na svijetu koju je čovjek počeo koristiti i za druge potrebe, osim za prehranu.

read full story
Carasman favicon

ŽAO NAM JE..

Moraš biti stariji od 18 g. za ovaj sadržaj.