Terpeni

terpeni - aromatična alkemija prirode

Kanabis je kompleksna i fascinantna biljka, poznata ne samo po svojim kanabinoidima poput THC-a i CBD-a, već i po svojim aromatičnim spojevima zvanim terpeni. Ovi mirisni molekuli, prisutni ne samo u kanabisu već i u beskrajnom broju drugih biljaka, odgovorni su za karakteristične mirise i okuse povezane s različitim sortama. Oni doprinose “efektu pratnje”, ideji da kanabinoidi i terpeni zajedno sinergijski djeluju kako bi proizveli širok spektar terapijskih učinaka.

Terpeni su raznoliki i obilni, s preko 20.000 poznatih sorti u biljnom kraljevstvu, a više od 100 identificiranih samo u kanabisu. Svaki terpen ima svoj jedinstveni miris i potencijalne prednosti. Na primjer, limonen daje citrusni miris i može poboljšati raspoloženje, dok se mirceen, s njegovim zemljanim mirisom, smatra sedativnim. Pinen, prisutan u borovima i nekim sortama kanabisa, može poboljšati budnost.

Jedan od najintrigantnijih aspekata terpena je njihov potencijal za zdravstvene koristi. Istraživanja sugeriraju da ovi aromatični spojevi mogu imati protuupalna, analgetska i čak anksiolitička svojstva.

Neki vjeruju da terpeni, u kombinaciji s kanabinoidima, igraju ključnu ulogu u različitim učincima različitih sorti kanabisa, pridonoseći iskustvima koja variraju od opuštanja do kreativnosti. Važno je napomenuti da su Carasman terpeni korišteni u proizvodnji pića oslobođeni svih kanabinoida (THC, CBD, CBN,..)

Izvan njihove potencijalne terapeutske primjene, terpeni su dokaz složenog odnosa između biljaka i ljudi. Pružaju ne samo osjetilno zadovoljstvo, već i dublju povezanost s prirodom. S širenjem legalizacije kanabisa i istraživanjem, nastavljamo otkrivati tajne ovih aromatičnih molekula, otkrivajući njihov potencijal za poboljšanje našeg blagostanja i poštovanje prirodnog svijeta.

10K jack

Terpinolene, Caryophyllene, Myrcene, Limonene, Beta-Pinene, d-3-Carene, L-alpha-Pinene, Alpha-Pinene, Terpinene, Nerolidol, Linalool.
0k Jack su terpeni koji imaju limunsku, voćnu aromu koja je slična borovoj i limunovoj s jasnim slatkim i zemljanim okusom. Slatkastog je i limunskog okusa, idealna kombinacija za one koji uživaju u sortama Jack Herer ili Haze. Terpenski profil 10k Jack djeluje zajedno s drugim elementima kao što su kanabinoidi u onom što je poznato kao efekt pratnje. U proizvodima kao što su cvijeće, ekstrakti ili tinkture koji sadrže kanabinoide, terpeni mogu pridonijeti učinku koji proizvode. U ovom slučaju, 10k Jack je terpenski profil koji pruža sretan, euforičan i energičan osjećaj; idealno za poboljšanje raspoloženja.

Orange turbo

Caryophyllene, Pinene, Limonene, Linalool, Myrcene, Mentol, Nerolidol.
Orange Turbo terpeni imaju intenzivnu, svježu i tropsku aromu i okus koji kombinira limunske note naranče, sa slatkim, voćnim i zemljanim dodirima koji podsjećaju na aromatičnu pozadinu mnogih ekstrakcija tipa Ice-O-Lator. Profil terpena Orange Turbo djeluje zajedno s drugim elementima kao što su kanabinoidi u onom što je poznato kao efekt pratnje. U proizvodima kao što su cvijeće, ekstrakti ili tinkture koji sadrže kanabinoide, terpeni mogu pridonijeti učinku koji proizvode. U ovom slučaju, Orange Turbo profil pruža poticajan i kreativan osjećaj koji također fizički opušta. Idealno za opuštanje nakon dugog dana i oslobađanje od stresa.

Blueberry kush

Caryophyllene, Myrcene, Limonene, Pinene, Linalool, Mentol, Nerolidol, Cineol.
Uz vrlo zemljani ton, Blueberry Kush terpen ima duboku aromu bobičastog voća koja će zasigurno impresionirati ljubitelje borovnica. Ovaj profil uključuje bazu HDT-a za unos širokog spektra terpena koji je nadopunjen natprosječnim postotkom humulena i kariofilena. Iako su ovi izolati obično pomalo zemljani ili se ponekad čak opisuju kao ljuti, ove karakteristike nisu prisutne u ovom profilu zbog kontrasta složenog okusa bobičastog voća. Dok mnogi terpeni borovnice imaju vrlo umjetan miris, ovaj sastav ima mnogo slojeva koristeći etil i heksil estere kako bi pružio pravi, duboki okus borovnice.

gelatto

Caryophyllene, D-Limonene, Linalool, Beta-Pinene, Myrcene, B-Ocimene, Terpinolene, Alpha-Pinene.
Gelato terpeni proizvode intenzivnu slatkastu aromu i okus s dodirima citrusa i zemlje, poput sorti Kush, i kremastim tonovima vanilije poput dizela. Profil terpena Gelato djeluje zajedno s drugim elementima kao što su kanabinoidi u onome što je poznato kao efekt okruženja. U proizvodima kao što su cvijeće, ekstrakti ili tinkture koji sadrže kanabinoide, terpeni mogu pridonijeti učinku koji proizvode. U ovom slučaju Gelatov terpenski profil pruža mentalno stimulirajući i fizički opuštajući, uravnotežen osjećaj. Idealan je za poboljšanje raspoloženja, smanjenje stresa i ublažavanje bolova.