carasman PIĆA

botanički blagoslov sa terpenima kanabisa

Džin, (od engleskog gin, a zapravo prema nizozemskom genever: borovica), jako je alkoholno piće s minimalno 40% alkoholnog udjela. Dobiva se destilacijom alkoholno prevreloga žitnog ili melasnoga koma, začinjenog različitim probranim botaničkim začinima s nužnom prevladavajućom aromom po borovici. Obična borovica Juniperus communis, u obličju četinastog grma, raste na brdovitim i planinskim područjima, a njena nam je ljekovitost poznata od davnina.

Džin se najčešće pije u koktelima, s tonikom. Verzija s tonikom – popularni G&T nastala je nekoć u britanskim tropskim kolonijama iz nužde, pošto je džin dobro služio da zamaskira neugodno gorak okus kinina, koji je predstavljao jedino efikasno sredstvo protiv malarije. Ovo uglavnom prozirno piće, s diskretnim okusom, vrlo je zahvalna podloga za dodatne kreativne zahvate. Piće određenog okusa postaje osnova za stvaranje novih zanimljivih nadogradnji, ovisno o željama onih koji ga konzumiraju.

Izvan uobičajenog svetog trojstva – borovica, korijander i angelika, najčešće nadalje nailazimo na citrusne i cvjetne note, cimet, kardamom, krastavac ili lavandu. 

Svoju paletu džinova Carasman je odlučio odvesti nekoliko koraka dalje od konvencionalnog  proizvoda. Na osnovni pripravak (macerat) od čak 16 različitih botaničkih dodataka, koji će poslužiti kao podloga za uvođenje potpuno novog medija s dodatnim djelovanjem, dodani su terpeni provjerenih i kvalitetnih sojeva marihuane – za postizanje nevjerojatnog i međusobno upotpunjujućeg efekta. Dodani sastojci su prethodno lišeni svih kanabinoida, tako da uživatelji nisu u potencijalnoj opasnosti da osim alkohola osjete bilo kakvu drugu opijenost.

Ovdje možete saznati više o terpenima.